Hyvät Skayn jäsenet,

Toivottavasti kesä on ollut kaikilla mukava ja rentouttava. Minulla on ilo kertoa, että pitkän uurastuksen jälkeen olemme saaneet Kansainvälisten arviointistandardien IVS 2017 käännöstyön valmiiksi. Uuden käännöksen löydätte tästä. Käännöstyössä päätettiin keskittyä standardien ensimmäiseen osaan eli yleisiin standardeihin (sivut 1-48), joiden nähtiin olevan kiinteistöarviointitoiminnan kannalta olennaisin osa standardeja. Omaisuuslajistandardit jäivät käännöstyön ulkopuolelle ja ne ovat saatavissa alkuperäiskielellä englanniksi.

Vaikka standardi on englanniksi jo entuudestaan tuttu, nyt julkaistu käännös sisältää uusia suomenkielisiä tärkeitä termejä, joten siihen on syytä perehtyä huolella. Lisää tietoa ja opastusta standardin sisältöön ja uuteen termistöön on luvassa syyskuussa järjestettävässä koulutustilaisuudessa. Varmista mukaanpääsysi ja varaa paikkasi mahdollisimman pian! Lisätietoa täältä.

Kansainvälinen arviointineuvosto julkaisi viime viikolla muutoksia arviointistandardiin. Muutokset tulevat voimaan 31.1.2020, ja lisätietoa asiasta löydätte täältä. Muutokset eivät ole mukana suomenkielisessä käännöksessä, mutta yhdistys harkitsee suomennoksen päivitystä. Muutoksista kerrotaan lisää syyskuun koulutuksessa.

Mukavaa loppukesän jatkoa ja tapaamisiin syyskuussa!

Lämpimin terveisin Roomasta
Saija Toivonen
Yhdistyksen puheenjohtaja